Fotografia VR cucereste lumea

Cuprins

Cel mai recent trend in fotografie pare sa cucereasca efectiv tot mai multe segmente ale utilizarii fotografiei traditionale. Fotografiile VR incep sa fie tot mai mult folosite in prezentari de marketing, in magazinele online, in ghidurile turistice online si in multe alte domenii. Tot mai multe arii de activitate, de la psihologie, la imobiliare, arhitectura sau industria divertismentului par sa abuzeze de acest nou trend in fotografie, culegand cele mai spectaculoase roade ale unei munci asidue din partea dezvoltatorilor de software specializat. Realitatea virtuala isi incepe astfel ascensiunea in lista preferintelor publicului larg.

Fotografia VR este de fapt creatat prin lipirea mai multor fotografii astfel incat sa prezinte o panorama mai larga decat orice panorama surprinsa de un obiectiv foto. Combinand mai multe imagini fotografice, astfel incat sa nu fie vizibil locul in care ele se intalnesc, reusim azi sa recream o vizualizare interactiva, ce face din orice prezentare o experienta unica si futurista. Tehniciile sunt extrem de diverse si implica folosirea unor software-uri specializate care sa suprapuna cu exactitate marginile fotografiilor folosite, pentru cele mai bune rezultate. Un alt aspect extrem de important este cel al expunerii similare pentru imaginile fotografice folosite. In acest fel, fotografia VR este recreata asemeni unui puzzle, din bucatele de imagini.

Generalizarea acestui trend al fotografiei VR aduce si o dezvoltare remarcabila, fara precendent, in tehnologia folosita de producatorii de aparate foto. Nu mai tine de domeniul SF-ului sa ai o camera digitala care sa poata sa faca aceasta procedura a lipirii imaginilor fotografice chiar in timp real, imediat dupa ce ai apasat butonul de declansare. Si asta este doar inceputul acestei dezvoltari tehnologice de proportii.

Fotografia VR

Noile utilizari ale fotografiei VR

Cele mai recente descoperiri tehnologice in domeniul fotografiei nu au fost preintampinate, cu siguranta, la acest nivel. In prezent, mai multi psihologi si psiho-terapeuti folosesc fotografia VR si proiectii cu imagini VR pentru a-si sustine pacientii in incercarea de depasire a fricii si fobiei asociate unui anumit lucru. Din 10 oameni pe langa care trecem pe strada in fiecare zi, cel putin unul se lupta cu depasirea fricii sau a unei fobii, la un moment dat, in viata. Fobiile variaza ca intensitate sau severitate si incidenta, dar sunt de fapt, mai comune decat ne imaginam.

Programele de tratament ce includ si fotografii VR au inceput sa fie folosite si in cazul tinerilor cu probleme asociate autismului. Anxietatea si fobia sociala sunt extrem de des intalnite in randul tinerilor. O serie de teste facute de Universitatea din Newcastle au aratat rezultate incurajatoare. Pentru unele persoane cu autism, e greu sa isi imagineze sau sa simuleze o anumita situatie, pentru a se adapta treptat. Aici, fotografia VR poate sa aduca sprijinul necesar, intr-un cadru strict controlat, in care ei se pot simtii in siguranta.

Cu siguranta ca vom mai auzi multe despre fotografia VR in urmatoarea perioada de timp. Era fotografiei VR abia a inceput.

Programează o întâlnire cu echipa

Completează formularul de mai jos și noi te vom contacta în cel mai scurt timp pentru a stabili o întalnire.