NASA realizează un tur virtual al planetei nou descoperite

De ce a realizat NASA un tur virtual Trappist-1-planeta ce ar putea găzdui viața, asemeni Pământului?
Acum câteva luni, NASA făcea public un set de informații ce arăta descoperirea – nu chiar recentă – a unui sistem  planetar aflat într-o poziție similară cu cea a sistemului nostru solar. Deși descoperirea fusese făcută cu ceva vreme în urmă, știrea a căpătat relevanță mai ales în contextul câștigării alegerilor prezidentale din S.U.A. de un candidat special, așa cum este Donald Trump.

Format din șapte planete ce gravitează în jurul unei stele  aflate la doar 39 de ani lumină de constelația Vărsătorului, sistemul a fost observant îndelung. Au fost astfel detectate condiții prielnice existenței unor forme de viață pe cel puțin 3 din cele 7 planete ce îl compun – denumite simplu, pentru moment TRAPPIST-1b, c, d, e, f, g and h.

Tur virtual Trappist-1-planeta ce ar putea găzdui viața, asemeni Pământului

Turul virtual 3D realizat de NASA este ușor de explorat și permite acum o vizualizare clară a sistemului așa cum este imaginat în acest moment. Prin simpla mutare a cursorului pe ecran,  puteți experimenta un nou mediu complet tridimensional sau, dacă aveți unul din dispozitivele de vizualizare virtuală, cum este Google Cardboard, spre exemplu sau oricare alți ochelari-cască de vizualizate 3D, va puteți dedica unei expreiente absolut imersive.

Steaua ce strălucește în centrul sistemului Trappist-1 este o stea roșie pitică, mult mai puțin luminoasă decât soarele sistemului nostru. Cu toate acestea, apropierea planetelor de ea permite încălzirea lor pe cel puțin una din fețe, suficient pentru a crea temperaturi pozitive care să permită existent apei.

nasa-realizeaza-un-tur-virtual-al-planetei-nou-descoperite

Planetele ce gravitează în jurul stelei sunt de aproximativ aceeași mărime cu Pământul, atât în ceea ce privește masa cât și diametrul. Trei dintre ele sunt poziționate destul de aproape de stea pentru a primi suficientă căldură, dar nu prea aproape, pentru a fi arse. Este un număr record de planete ce ar putea avea forme de viață prezente pe suprafața lor, de aici și entuziasmul acestei  descoperiri.

Puteți împărtăși această experiență, vizionând turul virtual aici.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *