Optimizare SEO

SEO reprezintă acronimul de la “search engine optimization”. În limba română, acesta poate fi tradus ca “optimizarea pentru motoarele de căutare”. În România, Google este motorul de căutare care conduce detașat cu un procent de peste 97%. Procesul de optimizare SEO reprezintă totalitatea metodelor folosite pentru poziționarea unui website în topul rezultatelor organice ale motoarelor de căutare cu scopul de a crește atât calitatea cât și cantitatea traficului organic al acestuia. Implementarea procedurilor de optimizare SEO asigură o creștere organică a vizibilității business-ului tău.

VIZIBILITATE

Vizibilitatea în mediul online este probabil cel mai important aspect în ceea ce privește o afacere de succes. Tocmai din acest motiv este necesar ca promovarea să fie o prioritate când vine vorba de afacerea ta.

Optimizarea SEO reprezintă una dintre cele mai eficiente mijloace de promovare în mediul online, dacă nu chiar cea mai importantă. Este practic aspectul care face diferența dintre tine și competitorii tăi. Cu o optimizare corect realizată, website-ul tău devine mai relevant pentru potențialii clienți.

CREDIBILITATE

Conștient sau inconștient, tindem să considerăm website-urile care apar în primele pagini de căutare Google, mai credibile decât restul site-urilor. Putem spune că implementarea SEO a devenit o necesitate, avand în vedere că 68% din cei care utilizează Google, nu ajung să treacă de prima pagină cu rezultate.

Credibilitatea online este vitală pentru consumatori. Astfel, ea depinde de două aspecte principale: designul website-ului și optimizarea acestuia.

RATA DE CONVERSIE ÎMBUNĂTĂȚITĂ

Conversia reprezintă scopul final al oricărui business. Fie că deții un magazin online, o clinică, sau un lanț hotelier, scopul site-ului tău este acela de a atrage clienți. Acest lucru poate fi posibil numai atunci când pagina ta devine relevantă în ierarhia căutărilor Google, SEO fiind cel mai eficient instrument pentru realizarea acestui obiectiv.

Odată ce website-ul tău are o evoluție ascendentă, acesta va fi mai relevant pentru căutările organice, deci conversia va fi net îmbunătățită.


Cât de necesar e SEO?

Printr-o implementare corectă a strategiei SEO, orice companie care deține un website poate ajunge la cea mai râvnită poziție din mediul online, prima pagina de pe Google.

Însă, trebuie menționat faptul că SEO este un proces de durată, întrucât orice rezultat excepțional necesită timp. Nu există o perioadă standard în care se ajunge în topul căutărilor Google. Performanța SEO depinde atât de calitatea implementării, cât și de acțiunile competitorilor.

 
Sunt interesat de optimizarea SEO a website-ului meu