Soluții ERP
Enterprise Resource Planning
ERP - soluție pentru business-uri scalabile
O soluție ERP (Enterprise Resource Planning – Planificarea Resurselor întreprinderii) are ca scop gestionarea informatică a tuturor proceselor și operațiunilor dintr-o companie. Un ERP este alcătuit din module specifice mai multor arii funcționale, precum achiziții, vânzări, producție sau contabilitate. Toate aceste module accesează o bază de date comună, reușindu-se astfel să se genereze rapoarte complexe cu privire la evoluția companiei.
Totul este online
O soluție ERP oferă un mod de lucru integral în mediul online. Acest lucru facilitează comunicarea între oameni, departamente și puncte de lucru. Un ERP asigură gestionarea integrată a tuturor componentelor afacerii, prin accesul la o bază de date comună.
AUTOMATIZARE
Automatizarea și standardizarea proceselor operaționale reprezintă următorul pas în digitalizarea oricărui business. O soluție ERP poate elimina operațiunile manuale, crescând productivitatea.
EFICIENȚĂ
Datorită transferului mai rapid de informații între departamente, timpul de înregistrare a proceselor și livrare a comenzilor este mai scurt, crescând astfel eficiența afacerii.
Exemple de module
- Nivele de acces – definirea angajaților funcționalităților aferente fiecăruia, personalizarea documentelor, setarea acțiunilor de back-up a operațiunilor efectuate.
- Contabilitate – destinat automatizării operațiunilor contabile generale, urmărirea tuturor acțiunilor financiare, structurarea logică a acestora și obținerea de rapoarte financiare complete.
- Prețuri – gestionarea intuitivă și eficientă a prețurilor de achiziție și de vânzare, definirea de matrici de prețuri specifice și controlarea lor prin coeficienți de adaos.
- Vânzări – pentru organizarea și urmărirea activității de vânzare, procesarea documentelor specifice, totul începând de la crearea de schițe și până la finalizarea și livrarea comenzilor.
- Producție – pentru gestionarea factorilor de producție, a bonurilor de intrare sau de consum, generarea automată a documentelor, obținerea de rapoarte specifice etc.
- Stocuri – destinat gestionării în timp real a stocurilor și urmăririi caracteristicilor acestora.
- Logistică – planificarea resurselor de infrastructură, în vederea utilizării lor în mod optim.
- Nomenclatoare – definirea informațiilor companiei, maparea fluxurilor de lucru, gestionarea informaților despre angajați, clienți, produse, servicii, furnizori etc.
- Rapoarte – generarea de rapoarte diverse pentru fiecare departament sau componentă a companiei.