Anatomia virtuala in animatie 3D, folosita cu succes de studentii la medicina

Cuprins

Proiectele de anatomie umana virtuala sunt cel mai nou trend ce foloseste animatia 3D, pentru a crea imagini realiste ale corpului uman. Utilitatea acestor proiecte este intampinata cu entuziasm, mai ales de tinerii care studiaza pentru a deveni medici.

Proiectele care ofera posibilitatea studierii anatomiei corpului uman au fost dezvoltate in multe din universitatile din intreaga lume. Ele permit studentilor la medicina sa foloseasca gratuit unelte create cu ajutorul tehnologiei 3D pentru a studia, in scop academic, partile corpului uman si relatia dintre ele. Aceste unelte virtuale dispun de cea mai noua tehnologie in domeniul animatiei 3D, pentru a permite o navigare facila, prin intermediul unei interfate simplu de folsit, de catre orice tanar student ce are acces la Internet.

animatie 3D a corpului uman - femeie
animatie 3D a corpului uman – femeie
animatie 3D a corpului uman - femeie -spate
animatie 3D a corpului uman – femeie -spate

Acest model de analiza virtuala a corpului uman face posibila cautarea si vizualizarea mai multor straturi ale anatomiei umane ce se desfasoara sub forma unor ilustratii realizate cu ajutorul graficii 3D. Pot fi astfel oservate sistemele si organele interne, pana in cele mai mici detalii, pentru a intelege cu exactitate, cum functioneaza corpul uman.

Folosind modele 3D extrem de detaliate ale partilor corpului ce includ sistemul muscular, circulator, osos si organele componente, aceste harti ale corpului uman ofera studentilor la medicina, o noua perspectiva educationala asupra corpului uman, cu toate misterele sale, intr-o vizualizare de 360°. Astfel poate fi usor urmarit felul in care artera coronariana aduce sangele oxigenat in organism si felul in care acumularea de sedimente pe peretii arterelor duce la instalarea bolilor de inima. In mod facil, pot fi intelese si identificate probleme ce tin de oase si muschi, cum ar fi o fractura osoasa sau o intindere musculara. Informatiile disponibile ofera de asemenea si posibilitati de a preveni unele accidente de acest tip. Este desigur fascinant sa observi o sectiunea creierului uman si sa descoperi ce parte controleaza emotiile si functiile organismului!

animatie 3D a corpului uman -sistemul osos
animatie 3D a corpului uman -sistemul osos
animatie 3D a corpului uman -sistemul circulator
animatie 3D a corpului uman -sistemul circulator

Oferind ilustratii ale anatomiei umane si informatii detaliate legate de sanatate si igiena, aceste noi unelte create cu ajutorul animatiei 3D, ofera posibilitatea unei experiente educative incredibile. Este un nou pas spre viitorul unei realitati virtuale in care animatia 3D joaca rolul principal, punand bazele unor alternative educationale noi, personalizate si mai ales, revolutionare.

 

Programează o întâlnire cu echipa

Completează formularul de mai jos și noi te vom contacta în cel mai scurt timp pentru a stabili o întalnire.