Beneficiile aduse de modelarea 3D pentru arhitectura, in design si constructii

Cuprins

Modelarea 3D pentru arhitectura include cu success cele mai noi trenduri dezvoltate de tehnologia 3D, de la randari si animatie 3D pana la conceptele nou utilizate de “walkthrough” sau “tur virtual interactiv”. Modelele 3D ofera o imagine a proiectelor ce urmeaza a fi construite, ca si cand ele au fost deja finalizate. Astfel, publicul interest poate sa observe si sa admire constructia, asa cum va arata ea la final, inca dinainte ca prima etapa a constructiei sa fie macar initiata. In acest fel, echipa ce lucreaza la dezvoltarea proiectului are o oportunitate mult mai la indemana de a comunica detaliile specific proiectului celor interesati, fie ca sunt dezvoltatorii proiectului, potentiali investitori sau posibili cumparatori si utilizatori. Arhitectii si clientii se afla astfel in situatia ideala de a vorbi aceeasi limba. Pentru ca o imagine face cat o mie de cuvinte, nu-i asa? Ideea de a putea arata potentialilor clienti o imagine tridimensionala a unui proiect finalizat, inca din stadiul de schita este impresionanta, intr-adevar. Designul inclus este usor de explicat si modificat in functie de dorintele clientului sau ale utilizatorului final.

modelarea 3D permite vizualizarea arhitecturala a proiectului
modelarea 3D pentru arhitectura permite vizualizarea arhitecturala a proiectului

Cu ajutorul tehnologiei ce permite modelarea 3D, este acum simplu si la indemana oricarui architect sa raspunda la intrebarile pe care orice dezvoltator le are in minte:

  • Cum va arata proiectul odata ce este finalizata constructia si se incheie etapa de finisare si peisagistica a proiectului?
  • Care este cel mai potrivit tip de design pentru constructia realizata, in scopul obtinerii rezultatului dorit?
  • Cum poate fi aratat cel mai bine clientilor, rezultatul final al proiectului propus?

Faza de constructie a proiectului se bazeaza in mare parte pe planurile si schitele arhitectilor implicati. Aceste desene 2D pot fi usor convertite in imagini 3D, pentru o mai buna intelegere a detaliilor proiectului.

modelarea 3D permite vizualizarea proiectului
modelarea 3D pentru arhitectura permite vizualizarea proiectului

Printre beneficiile pe care modelarea 3D pentru arhitectura le aduce unui proiect, mentionam:

  • Planuri 3D pentru fiecare nivel, cu detalii exacte ce includ elemente de design si elemente ce tin de instalatii si constructia lor.
  • Modele 3D randate pentru a servi designerilor si arhitectilor ce coordoneaza proiectul pentru finisarea designului interior si a elementelor de peisagistica.
  • Modelele 3D pot fi incluse intr-o animatie 3D care sa redea impresia de “walkthrough” – ca si cand clientul ar intra si s-ar plimba prin cladirea proiectata, pentru o mai clara intelegere si un process de aprobare mai rapid.
  • Orice schimbare de design in faza de proiectare este realizata cu usurinta si eficienta maxima.
  • Prezinta o imagine realista asupra felului in care vor arata finisajele interioare si exterioare, datorita posibilitatilor multiple de texturare a suprafetelor.
  • Modelel 3D pentru arhitectura pot fi randate astfel incat sa devina o unealta deosebit de utila in strategia de marketing. Modelele 3D pot fi folosite cu success in realizarea brosurilor, a cataloagelor si a altor materiale specifice.
  • Cum piata imobiliarelor trece acum pe online, modelele 3D pentru arhitectura pot oferi posibilitatea facila de a include animatii 3D si tururi virtual in promovarea online proiectelor.

 

Programează o întâlnire cu echipa

Completează formularul de mai jos și noi te vom contacta în cel mai scurt timp pentru a stabili o întalnire.