În trecut, cei care doreau să înceapă o afacere se ocupau în primul rând de închirierea unui spațiu destinat birourilor. Apoi angajarea unei recepționiste. Selecția celor care urmau să le devină angajați. Un birou managerial în care totul se întâmplă repede. Lucrurile însă s-au schimbat azi.
Drumul către experiențe comune
Un antreprenor din zilele noastre se preocupa mai degrabă de găsirea unor colaboratori care să dezvolte ideea afacerii sale, în timp ce își face singur cafeaua, în bucătăria comună a spațiului de lucru pe care il imparte cu alti antreprenori, la fel de pasionati ca si el. Poate opta pentru un birou dedicat sau poate alege sa lucreze in fiecare zi din alt colt al incaperii largi si luminoase, ce ii pune la dispozitie mai multe optiuni. Are internet de mare viteza, la discretie si, daca vrea sa stabileasca o intalnire, poate oricand inchiria una din salile de conferinta disponibile.
Avantajele spațiului comun de lucru
Pentru evenimentul de lansare, are posibilitatea închirierii unui spatiu dedicat, ce vine la pachet cu proiector, ecran de proiectie si alte utilitare. Isi poate gasi un PR bun, in timp ce face o pauza, angajandu-se intr-o discutie relaxata cu colega de birou pe care o stie ca fiind un bun profesionist si un om dedicat proiectelor pentru care lucrează. Un birou managerial are foarte multe avantaje.

Schimbarea contextului de muncă
Felul în care oamenii lucrează azi, în special atunci când vorbim despre start-ups, este altfel perceput. Ideea generală conform careia oamenii lucreaza cel mai bine cu usa inchisa si capul plecat a apus. In locul ei, o noua perceptie, mult mai sociala si cuprinzatoare rasare. In era digitala in care traim, prezenta in rețelele sociale nu este doar socializarea primară a brandului nou creat. Ea devine marketing. Și oamenii de marketing, spre exemplu, înțeleg importanța socializării la locul de muncă. Studii recent realizate arata ca productivitatea creste remarcabil in aceste conditii si, prin urmare, managerii de noua generatie cauta sa lucreze in spatii deschise, care faciliteaza comunicarea si interactiunea între angajați.
Sentimentul de apartenență într-un birou managerial
Comunitatea care se creeaza intr-un spatiu comun de lucru este una speciala. Poate pentru ca relatiile ce stau la baza ei sunt cumva autentice si eliberate de ierarhia corporatista in care ai de facut rapoarte de la team leader pana la supervisor. Natura relatiilor este una profesionala, dar structura orizontala incurajeaza o interactiune de tip informal, mai degraba.
Pentru toate aceste motive numărul spatiilor de lucru comune s-a dublat in fiecare an, incepand cu 2005. Peste 70% dintre ele devin profitabile inca din al doilea an. Dintre acestea, mai bine de jumatate, chiar din primul an.
La 360design susținem ideea de lucru în comun. Suntem o echipă orientată către succes și profităm de orice oportunitate pentru a crește eficiența.