Proiectie 3D subacvatica – Sirena

Cuprins

Nu e nimic altceva decat o iluzie optica ce a mai fost folosita si in trecut, la fel ca cea care i-a redat viata lui Tupac, pe scena de la Coachella. Odata ce oamenii au inceput sa ii prinda gustul, a inceput sa fie folosita frecvent, ca in cazul editiei londoneze a Saptamanii Modei in Shanghai, pentru a permite Ditei von Teese sa se transforme intr-un pantof Christian Louboutin, inainte de prezentarea din cadrul Muzeului de Design din Londra.

Ceea ce e spectaculos la aceasta proiectie 3D este mediu in care ea este realizata: sub apa. Intr-adevar, folosirea tehnologiei Musion’s Eyeliner, pentru a o proiectie 3D subacvatica a fost o premiera.

Proiectie  3D

Proiectia denumita simplu, Sirena, este o iluzie optica 3D in marime naturala, creata de Laura Jean Healey, absolventa a scolii de arte din cadrul Colegiului de Arta si Design, Sf. Martin. Cum a reusit insa sa isi vada ideea gata implementata, este o cu totul alta poveste.

Atrista folosise inainte de acest experiment sistemul Musion – o reinventare a trucului teatral Pepper’s Ghost, descoperit inca din secolul 19. Fusese insa vorba despre un cu totul alt scop si o stare de spirit mult diferita de cea prezenta. Il folosise pentru a onora un contract realizat pentru o campanie a brand-ului Burberry. Cu cativa ani inainte de aceasta, inca, sistemul mai fusese folosit in cadrul premierei lui Mikhailovsky’s pentru “Lacul lebedelor”, la Londra, in 2010.

Cu toate acestea, filmarea realizata intr-o piscina plina cu apa a ridicat o serie de probleme la care nu se astepta. Emotionata de prima exerienta a filmarii cu un Phantom Flex sub apa, Healey l-a luat in echipa sa pe fotograful Mark Silk, care printre altele a lucrat si in echipa ce a realizat Stardust. Impreuna au creat o camera izolata pentru Phantom Flex si au ales sa filmeze la Underwater Studio, in Basildon.

Planul era sa filmeze sirena – o inotatoare aleasa special pentru asta – printr-un geam, dar fotograful a stiut ca daca vrea sa aiba cel mai bun unghi, va trebui sa intre cu camera sub apa. Imaginea surprinsa de camera este incredibil de impresionanta, mai ales ca nu se percepe nici o miscare a camerei, pe durata celor 5 minute filmate.

O alta incercare grea a fost alegerea corecta a metodei de iluminare. „ Am filmat pe un fundal negru si stiam ca vom construi imaginea pornind de la acelasi negru, ceea ce face ca orice culoare sa dispara” explica Healey. „De aceea am iluminat totul de sus.”

Rezultatul te lasa fara cuvinte. Privesti sirena care parca e intr-adevar acolo si e reala.

 

Programează o întâlnire cu echipa

Completează formularul de mai jos și noi te vom contacta în cel mai scurt timp pentru a stabili o întalnire.