Ce este un configurator online

Cuprins

În zilele noastre, aproape toată lumea folosește internetul. Petrecem online cel puțin o oră pe zi. Suntem conectați cu lumea într-un mod nemaivăzut, la curent cu știri chiar și din cele mai îndepărtate colțuri ale lumii. O tendință în creștere a fost faptul că oamenii caută produse unice, realizate special pentru ei. Fie că este o piesă vestimentară sau de mobilier, mașini sau tâmplărie, oamenii sunt mai interesați ca niciodată să aibă bunuri personalizate. Mai mult, din ce în ce mai mulți clienți își fac cumpărăturile online și se așteaptă ca brandurile să le răspundă nevoilor. Să se adapteze. Aici intervin software-ul de personalizare și ideea de configurator online.

configurator online

Ce este mai exact un configurator online?

Un configurator online este un software de personalizare prin care companiile pot crea produse specifice pe baza dorințelor și nevoilor publicului țintă. Prin urmare, ajută brandurile prin crearea unei experiențe mai personale și mai relevante pentru consumatorii lor. După cum am menționat mai devreme, asta este exact ceea ce își doresc oamenii. Ceva care se adresează doar lor, un produs sau serviciu unic. Deci este destul de clar că acest tip de software reprezintă un instrument bun pentru orice afacere care dorește să se dezvolte și să aibă un avantaj față de concurenții săi.

Un configurator online implică un proces interactiv care permite clienților să aleagă caracteristicile produsului sau serviciului pe care doresc să-l achiziționeze. Acesta este un software foarte la îndemână. Dovedește consumatorilor că business-urilor le pasă de preferințele lor, construind astfel mult mai ușor loialitatea față de brand. În plus, concurența este extrem de dură. Astfel că așteptările clienților sunt în continuă creștere. Având un configurator online care le permite să aleagă stilul, culoarea sau atributele preferate, îmbunătățiți, de asemenea, experiența clientului. Iar dacă aceștia sunt mulțumiți de serviciul oferit vor reveni. Ba chiar te vor recomanda.

Avantaje majore ale utilizării acestei tehnologii

Pe lângă toate ideile menționate mai sus, există și alte avantaje ale folosirii unui instrument atât de modern precum un configurator online. În primul rând, vânzările vor primi cu siguranță un impuls. Oamenii sunt dispuși să plătească în plus pentru produse care sunt special create pentru ei. De asemenea, returnarea produselor ar scădea exponențial. Dacă produsul este exact așa cum l-au proiectat clienții, de ce l-ar da înapoi? În al doilea rând, satisfacția consumatorilor este garantată atunci când tu, ca afacere, îi lași pe clienții tăi să-și aleagă ceea ce își doresc. Se simt ascultați și speciali. Iar clienți mulțumiți înseamnă o șansă mai mare ca aceștia să revină pe site-ul afacerii tale.

În plus, un configurator online este destul de sustenabil. Folosirea unui configurator online este o soluție mult mai ecologică decât a printa mii de broșuri cu toate informațiile sau variațiile de produs posibile. În cele din urmă, este destul de evident că eficiența este cheia atunci când vine vorba de configuratoare online. În loc să te întrebi dacă ceva se potrivește cu altceva sau să te stresezi despre cum va arăta produsul final, printr-un configurator online poți vedea cum funcționează totul împreună și dacă nu-ți place sau preferi ceva puțin diferit, îl poți modifica imediat pentru a obține rezultatul dorit.

Noi am abordat acest trend de ceva timp

Adopția configuratoarelor online este într-adevăr în creștere și tot mai multe companii încearcă să-și susțină clienții prin acest tip de serviciu. Dar ceea ce contează este și performanța configuratorului. Gândește-te doar la acest scenariu: îți creezi canapeaua mult dorită, dar, brusc, programul se blochează și pierzi toate opțiunile. Deci trebuie să o iei de la capăt. Pare o pierdere de timp, nu-i așa? Iar performanța contează și pentru companie. Dacă prezentarea produselor este în regulă, dar vânzările încă stagnează, înseamnă că există ceva ce se poate îmbunățăți pentru a obține rezultatele dorite.

360design mereu a anticipat tendințe viitoare și s-a adaptat în consecință. Am creat pentru unul dintre clienții noștri un configurator interactiv de tâmplărie și chiar un demo de configurator auto. Poți să-ți construiești mașina de vis de la zero și să faci parte dintr-o experiență captivantă uimitoare. Dar alegerile nu se opresc doar la culoarea și forma produsului dorit. Când am spus de la zero, am vorbit serios. Ai acces la toate opțiunile care ar putea să nu fie prezente într-un showroom adevărat. Vei putea să-ți imaginezi, să proiectezi și să lucrezi la ideea ta. Și toate acestea din propria casă, pentru că noi, cei de la 360design, credem în puterea realității virtuale și am decis să combinăm aceste două tendințe. Așadar, chiar dacă îți folosești telefonul, un set cu cască VR sau pur și simplu browserul, vei putea crea și personaliza obiecte după bunul plac.

Pentru mai multe detalii despre configuratoare de produse intră aici www.360design.ro și află mereu noi modalități de a-ți crește afacerea.

Programează o întâlnire cu echipa

Completează formularul de mai jos și noi te vom contacta în cel mai scurt timp pentru a stabili o întalnire.