Evoluția eCommerce și de ce nu va dispărea prea curând

O afacere are mereu nevoie să țină pasul cu noile trenduri și modificări din domeniul digital. Dacă nu, este foarte ușor să rămâi în urmă. Imaginea afacerii tale să se șteargă încet, încet din memoria publicului. 2020 a venit cu o provocare și mai mare. Pandemia a paralizat întreaga lume. Existența cumpărăturilor fizice a devenit irelevantă. Magazine, showroom-uri, expoziții, totul a fost închis și oamenii au fost obligați să stea doar în locuințele lor. Dacă voiai să cumperi ceva, trebuia să o faci online. Iar business-urile s-au adaptat rapid, Multe dintre ele și-au mutat atenția pe ecommerce, cumpărături online și au investit în software-uri care le vor oferi clienților o experiență uimitoare și personalizată. Astfel, termenul de eCommerce a fost din ce în ce mai căutat. Oamenii de afaceri au încercat să se adapteze cât mai bine noului “normal”. Citește în continuare pentru a afla cât de importantă este implementarea unui magazin online pentru afacerea ta, precum și cum te putem ajuta să faci acest pas! 

Afaceri în timpul pandemiei

Proprietarii de afaceri și-au dat seama și că, dacă vor să supraviețuiască într-o lume plină de schimbări rapide, trebuie să urmeze trendurile. Ori să inventeze unul nou, în funcție de domeniul lor de expertiză. Desigur, ideea de cumpărături online nu este nouă și nici revoluționară în zilele noastre. Dacă companiile doreau să-și arate atuurile, nu mai era suficient să aibă doar niște reduceri sau servicii bune de livrare. Au trebuit să-și lase clienții să se cufunde în experiența de cumpărături. Mai mult, pentru a genera vânzări și a obține profit, proprietarii de afaceri au fost nevoiți să-și schimbe strategiile de la concentrarea pe comerțul B2C la comerțul B2B. Asta nu înseamnă că partea de B2C a fost uitată, ci doar că s-a pus accentul pe partea de B2B mai mult.

ecommerce website
Ce este comerțul B2B?

Comerțul B2B reprezintă actul de cumpărare și vânzare de produse sau servicii între două afaceri. eCommerce B2B este practic același lucru, cu excepția faptului că tranzacția se face online. Tendința comerțului electronic a devenit și mai mare în timpul pandemiei. Fiindcă oamenii nu puteau călători dintr-un loc în altul, nu se puteau întâlni pentru a semna contracte sau a discuta termenii și condițiile unui nou parteneriat. Totul a fost realizat online, dar acest lucru a facilitat și întregul proces. 

Nefiind nevoit să mergi la sediul posibilului tău partener de afaceri, economiseai timp. În plus, era mai ușor să fii sigur că ai toate documentele la tine. Astfel, întregul proces era eficientizat. Apăreau mult mai multe opțiuni în realizarea unui proiect de succes.

Potrivit statisticilor, comerțul B2B online este în continuă ascensiune și probabil că nu se va opri curând. A reușit chiar să întreacă alte segmente de piață. Cu aproximativ 90% din totalul vânzărilor în diverse țări din Uniunea Europeană în mediul online, comerțul B2B generează venituri masive. Și trendul nu pare să se estompeze prea curând.

Ce opțiuni de eCommerce B2B există?
  • B2B2C: producătorul sau distribuitorul trimite produsele către o firmă, iar apoi acestea ajung la consumator
  • Vânzări engross: cumpărarea în cantități ridicate, ca apoi să fie puse la vânzare pentru clienți cu un preț un pic mai mare per produs
  • Producători: produse realizate în cantitate mare, pentru a fi distribuite către diferite firme, iar apoi clienții pot cumpăra de pe site
  • Distribuitori de produse: se ocupă de partea de logistică și fac publicitate pentru produsele respective, ca apoi să le livreze clienților.
Cum se simt consumatorii în legătură cu acest subiect

În general, oamenii au auzit de eCommerce, știu cum funcționează și continuă să-și efectueze cumpărăturile online. Sunt și persoane cărora le este mai greu să se decidă. Tocmai din cauza faptului că tot procesul se desfășoară online, iar factorii de luat în calcul sunt mai numeroși. Cu toate acestea, consumatorii sunt obișnuiți cu tranzacțiile online și au încredere în a le duce la capăt. Ba chiar au așteptări de la site-urile pe care le vizitează și firmele care le manageriază.

Cu alte cuvinte, este necesar ca, pentru a putea crește loialitatea în rândul clienților, precum și pentru a câștiga noi clienți, utilizarea unui magazin online este esențială. Având o experiență vastă în domeniul dezvoltării software și fiind specializați în IT, 360design reprezintă soluția ideală. Am realizat numeroase proiecte pentru clienți din multiple domenii. Astfel, echipa noastră este pregătită pentru orice fel de cerințe și dorim să aducem afacerii tale un plus valoros într-o piață aglomerată. Mai mult, pentru că ținem cont de istoricul afacerii, persoana care o conduce și nevoile și dorințele sale, suntem orientați spre dezvoltarea constantă a business-ului pe care ne angajăm să-l aducem la cel mai înalt nivel. Intră pe www.360design.ro/software-development/magazin-online/ și convinge-te singur de necesitatea acestei investiții.

Contactează-ne și fă primul pas spre digitalizarea de succes a afacerii tale!

Programează o întâlnire cu echipa

Completează formularul de mai jos și noi te vom contacta în cel mai scurt timp pentru a stabili o întalnire.