Social media sau cum să-ți crești vizibilitatea

Cuprins

Sună foarte ușor “am postat azi pe social media despre noul nostru produs”. Teoretic nu este chiar atât de greu. Practic însă, sunt foarte multe strategii pe care le poți folosi. Foarte multe elemente de luat în calcul. Foarte mult studiu asupra publicului țintă. Cu alte cuvinte, social media nu este chiar atât de ușor de făcut. Continuă să citești pentru a descoperi cele mai bune metode de utilizare a rețelelor sociale pentru a crește vizibilitatea afacerii tale!

Social media pentru creșterea vizibilității

De ce este benefic să postezi pe social media

Mai mult din jumătate din populație folosește cel puțin o rețea socială. Verifică zilnic mesaje de la prieteni sau ce a mai postat fiecare. Petrece cel puțin 10 minute dând scroll printre diverse reclame sau postări. În tot acest timp, utilizatorul este bombardat cu informații din multiple domenii. Iar tu te lupți cu alte sute de afaceri să-i atragi atenția. Chiar să-l convingi să cumpere de la tine. Din acest punct de vedere, social media pare o sabie cu două tăișuri. Deși ai numeroase posibilități prin care îți poți promova afacerea, ai și numeroși concurenți care fac același lucru. Cu alte cuvinte, cum poți ieși în evidență? 

  • Cunoaște-ți foarte bine audiența

Probabil cel mai important pas înainte de a crea orice fel de conținut. Dacă știi pe cine vrei să atragi, cui vrei să vinzi, ești mult mai aproape de îndeplinirea obiectivelor tale. A-ți cunoaște foarte bine targetul este un plus când vine vorba de postări pe social media. 28% din cei care au cumpărat ceva direct dintr-o rețea socială sunt generația Z, în timp ce 28% sunt milenialii. Este important să știi și ce obiceiuri, venit sau hobby-uri au. Astfel, cu cât ai o imagine mai clară asupra cui îi vinzi, șansele ca acesta să cumpere cresc exponențial.

  • Creează o comunitate pe social media în jurul brandului tău

Oamenilor le place să întâlnească alte persoane cu aceleași interese ca ei. Prin crearea unei comunități online (sau offline, depinde de bugetul pe care îl ai și de natura afacerii tale), crești loialitatea clienților deja existenți și atragi mult mai ușor potențiali clienți. 39% din cei care fac parte din comunități pe social media sunt dornici să învețe lucruri noi, iar 31% caută idei și inspirație. Cu alte cuvinte, nu mai ezita și formează un spațiu în social media în care audiența ta să fie atât distrată, cât și să se simtă inclusă în misiunea afacerii tale.

  • Fii constant în programul tău de postări

Dacă azi faci o postare și lași să treacă o săptămână până la următoarea, nu te aștepta la rezultate extraordinare. Cu cât postezi mai des și mai regulat pe social media, cu atât ai șanse mai mari ca algoritmul să-ți recomande postările din ce în ce mai mult. Astfel, reach-ul tău va fi mult mai mare. Adică postările tale din social media vor ajunge la din ce în ce mai mulți oameni. Încearcă să creezi un program clar în care să postezi și să-l respecți. De exemplu, poți posta de 3-4 ori pe săptămână. Asigură-te însă că poți menține acest ritm pentru o perioadă mai lungă de timp. Publicul tău va aștepta ca la orele și zilele respective să aibă conținut de la tine.

  • Conținutul video produce cele mai bune rezultate

Sigur ai observat creșterea extraordinară de branduri care postează diverse videoclipuri pe rețelele sociale. De la afaceri mici până la marile corporații, toată lumea utilizează această formă de creșterea a vizibilității pe social media. În funcție de identitatea pe care o are business-ul tău, poți hotărî mai ușor ce direcție să urmezi. Poți avea ca scop educarea publicului tău și să filmezi videoclipuri în care explici diferite aspecte din domeniul în care ești. Poți avea tips & tricks prin care consumatorii să afle cum să termine niște task-uri mai ușor. Sau poți urma unul din numeroasele trenduri existente deja pe platformele pe care ești prezent. Există foarte multe posibilități din care poți alege. Tot ce contează e să știi cât de bine se potrivește target-ului tău și identității tale ca brand.

  • Arată cine este în spatele afacerii

Când îi arăți audienței tale ce se întâmplă în spatele videoclipurilor realizate sau cum decurge o zi la birou, o implici în activitatea ta. Demonstrezi că ești mai mult decât o simplă afacere care dorește să vândă. Prin expunerea umanității afacerii tale, consumatorii te vor vedea ca pe unul de-al lor. Datorită acestui lucru, vor fi mult mai înclinați să cumpere de la tine decât dacă te-ai prezenta perfect nonstop. Nu-ți fie frică de astfel de idei, oamenii adoră să vadă că mai sunt și alții ca ei. Oferindu-le un sentiment de înțelegere și apartenență, clienții vor căpăta încredere în tine. Poate chiar te vor recomanda și altora datorită serviciilor oferite și atitudinii plăcute.

Încearcă aceste idei atunci când îți conturezi strategia de social media. Vei observa cu siguranță o îmbunătățire. Dacă totuși ai vrea mai mult ajutor, fii fără grijă. Intră pe 360design și cere o ofertă personalizată. Noi îți propunem o strategie de social media personalizată astfel încât afacerea ta să atragă și mai mulți clienți.

Programează o întâlnire cu echipa

Completează formularul de mai jos și noi te vom contacta în cel mai scurt timp pentru a stabili o întalnire.