Leap Motion lanseaza Planetarium – cea mai noua aplicatie online, destinata studierii constelatiilor

Cuprins

Noua aplicatie online de la Leap Motion se numeste Planetarium. Si cucereste deja publicul pasionat de studiul constelatiilor. Aplicatia este o ilustrare perfecta a felului in care realitatea virtuala ar putea fi folosita in folosul studiului individual si in ideea divertismentului deopotriva. Planetarium este una din cele mai placute descoperiri pe care le poti face online. Mai ales daca esti un pasionat al VR-ului sau astronomiei.

‘Am dat din intamplare peste Planetarium, in pregatirea pe care o faceam in cadrul unui curs online ce studia constelatia Orion. Recomandarile profesorului includeau si downloadarea acestei aplicatii si folosirea ei pentru a determina pozitia constelatiei’ spune Carmen, unul dintre studentiii care folosesc platforma educationala Futurelearn ca si platforma de studiu individual. Plus, pe aceasta poti alege cursurile pe care doresti sa le urmezi, cu un singur click de mouse.

Planetarium- o noua aplicatie online, de la Magic Leap

Planetarium este o aplicatie online practica. E si extrem de inspirationala. Folosind controlerul creat de Leap Motion, aplicatia permite manipularea hartii cerului, pentru o cunoastere mai aprofundata. Dupa lansarea beta a aplicatiei, s-a urmarit intens dezvoltarea unei mapari mai precise a miscarilor mainii. Totul pentru a genera un input mai detaliat in legatura cu gesturile folosite.

Cum a aparut ideea Planetariumului- o noua aplicatie online

“Eram curios cum ar arata cerul noaptea, daca chiar ai putea percepe distantele dintre corpurile ceresti.” marturiseste Plemmons , unul din inginerii de la Leap Motion. “Stelele sunt atat de departe de noi, ca diferenta de paralaxa nu este perceputa de ochiul uman. Dar daca ochii nostri ar fi la cativa ani lumina departare, am avea o idee clara asupra distantei dintre stelele de pe cer.”

Proiectul este in mare parte un proiect dezvoltat in timpul liber de Plemmons. Provocarea de a aduce o reprezentare exacta a stelelor din galaxia noastra l-a motivat. “Am cautat putin si am dat peste baza de date HYG. Contine o versiune foarte curata si bine formatata a bazei de date CSV. Aici apar cele mai luminoase stele de pe cer, din care am randat in jur de 100 000”. Informatia 3D a fost folosita pentru a mapa o imagine 3D a spatiului si pentru a obtine o imagine detaliata a spatiului.

Planetarium, disponibil aici, dezvaluie cateva exemple interesante ale felului in care echipa vede dezvoltarea controllerului. Au in vedere sa faca posibila manipularea precisa, cu ajutorul mainii. De asemenea, sunt clar conturate si posibilitatile viitoare de dezvoltare a realitatii virtuale intr-o directie neexplorata pana acum.

Programează o întâlnire cu echipa

Completează formularul de mai jos și noi te vom contacta în cel mai scurt timp pentru a stabili o întalnire.