Australienii imprima 3D turboreactoare pentru avioane

Cuprins

Primul avion din lume cu turboreactor, imprimat 3D, a fost recent prezentat de o echipa de cercetatori australieni. Acesta este, cu siguranta, un moment importat in istoria constructiei de avioane din intreaga lume. Ar putea sa duca la dezvoltarea unor noi metode de productie, mai putin costisitoare si mai eficiente din punct de vedere energetic.

O echipa de ingineri cercetatori din cadrul Universitatii Monash, care lucreaza constant sub tutela comerciala Amaero Engineering , se ocupa de dezvoltarea unui proiect strict secret. Scopul este crearea de prototipuri pentru Boeing Co, Airbus Group NV, Raytheon Co si Safran SA. Acesta este unul din cele mai promitatoare proiecte, unul ce ar putea sa deschida liniile de productie australiene, din nou.

Robert Hobbs este directorul general al companiei Amaero. Aceasta este compania creata de cei de la Monash, pentru comercializarea produsului nou creat. Intr-un interviu acordat de curand, Hobbs si-a exprimat opinia in privinta posibilitatilor de reducere a timpului de productie, pentru anumite componente, datorita folosirii metodei de imprimare 3D. Si asta intr-un mod semnificativ, cum ar fi de exemplu, 6 zile in loc de trei luni.

„Timpul necesar testarii unei componente noi este in general destul de mare – de cateva luni chiar. Acum putem sa scanam si sa imprimam un nou component in doar cateva zile. Prin urmare, avem avantajul de a reusi sa reducem timpul de testare al motorului cu turboreactor” a marturisit el. Planurile echipei includ testarea timp de 12 luni a motoarelor pentru care au fost imprimate componente 3D. Acestea pot fi certificate pentru uz comercial in urmatorii doi, trei ani.

Australienii imprima 3D turboreactoare pentru avioane

Australia – tara care imprima 3D

Australia are acum oportunitatea de a cuceri aceasta noua piata. Australieii detin una din cele trei imprimante 3D de mari dimensiuni, capabile sa imprime metal. Franta si Germania detin celelalte doua imprimante 3D. In plus, singurul loc din lume care produce materia prima necesara acestui tip de imprimare 3D este tot Australia.

Putini sunt cei care stiu ca, mai mult decat atat, Australia este lider mondial in ceea ce priveste proprietatea intelectuala legata de imprimare 3D, in scopul productiei. Imprimarea 3D s-a dovedit a fi extrem de utila in productia de automobile si prototipuri de aparate de zbor, precum si in crearea de unelte specializate, matrite si piese de schimb.

Marile companii aeriene sunt asteptate sa isi anunte intentia de a incheia noi contracte de colaborare, in urmatorii doi ani. Pana la urma, imprimarea 3D se afla abia la inceput.

Programează o întâlnire cu echipa

Completează formularul de mai jos și noi te vom contacta în cel mai scurt timp pentru a stabili o întalnire.