turul virtual pentru turism

British Columbia lanseaza noul tur virtual pentru turisti

De la vizionarea pe ecranul unui laptop sau al unei tablete, prin intermediul Google Street View, in timp ce stai asezat confortabil in fotoliul de acasa si pana la atragerea turistilor prin intermediul realitatii virtuale, nu e decat un pas. Provincia canadiana British Columbia a facut acest pas de curand, oferind celor care doresc sa vizualizeze o parte din principalele atractii turistice, un tur virtual pentru turisti

Materialul necesar pentru realizarea turului virtual a fost filmat cu ajutorul unei drone si cu ajutorul unui rucsac special, echipat cu camere de luat vederi. Cele doua dispozitive au fost plimbate pe tot teritoriul padurii Great Bear de pe coasta Pacificului. Rezultatul acestui efort semnificativ este o experienta de realitate virtuala spectaculoasa care vrea sa ademeneasca mai multi turisti, in provincie.

turul virtual pentru turism

„Materialul filmat ofera oamenilor oportunitatea de a avea o noua perspectiva asupra a ceea ce inseamna British Columbia, a precizat MayaLange, vicepresedintele de marketing al Destination BC. Senzatia puternica pe care ti-o ofera prezenta naturii atat de aproape de tine, viata salbatica si salbaticia ce te inconjoara, este ceea ce are de oferit in acest moment British Columbia – si toate aceste sunt exceent transmise de turul virtual realizat.”

Fara indoiala ca, poti oricand alege sa rasfoiesti o brosura de moda veche, daca doresti, dar incepand din acest an, poti de asemenea sa iti pui o casca speciala de la Oculus Rift si sa simti cum este sa vizitezi British Columbia, fara sa iti parasesti casa macar. Turul virtual ofera doua cai distincte, la alegerea ta: una iti calauzeste pasii pe coasta oceanului, pentru a vedea leii de mare, iar cealalta te face sa descoperi zona alpina a renumitelor cascade canadiene.

“Am incercat sa face turul virtual cu adevarat interactiv si cat se poate de personal, astfel incat, dincolo de sentimentul de imersare si de de multiplele oportunitati de alegere pe care le ofera, sa iti ofere intr-adevar senzatia ca esti intr-o calaltorie prin British Columbia, a explicat David Giovando, associate creative director al Dare Vancouver. Cumva, turul virtual creat permite Destination BC sa atraga mai multi turisti, iplicandu-i totodata

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=4SkHdRvPbv4

Dezvoltatorii turului virtual pentru turism

Turul virtual realizat este disponibil acum doar pentru jurnalisti, deoarece dezvoltatorii turului virtual vor sa il testeze inainte de a il oferi publicului larg. Odata ce setul de casti va deveni disponibil pentru publicul larg, BC va oferi doritorilor un model gata de  fi descarcat, imediat.

Din nefericire, versiunea publica pentru Oculus Rift este inca in plin proces de dezvoltare. Facebook a cumparat de curand Oculus VR pentru 2 miliarde de dolari si a transformat-o rapid intr-o unitate adicenta ce angajeaza 200 de oameni.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *