British Columbia lanseaza noul tur virtual pentru turisti

Cuprins

Vizionarea pe ecranul unui laptop sau al unei tablete, prin intermediul Google Street View, in timp ce stai asezat confortabil in fotoliul de acasa. Atragerea turistilor prin intermediul realitatii virtuale. Nu e decat un mic pas de facut. Provincia canadiana British Columbia a facut acest pas de curand. Ofera celor care doresc sa vizualizeze o parte din principalele atractii turistice un tur virtual pentru turisti.

Materialul necesar pentru realizarea acestui tur virtual pentru turisti a fost filmat cu ajutorul unei drone. A fost folosit si un rucsac special, echipat cu camere de luat vederi. Cele doua dispozitive au fost plimbate pe tot teritoriul padurii Great Bear de pe coasta Pacificului. Rezultatul acestui efort semnificativ este o experienta de realitate virtuala spectaculoasa care vrea sa ademeneasca mai multi turisti, in provincie.

turul virtual pentru turism

O noua modalitate de promovare: tur virtual pentru turisti

„Materialul filmat ofera oamenilor oportunitatea de a avea o noua perspectiva asupra a ceea ce inseamna British Columbia, a precizat MayaLange, vicepresedintele de marketing al Destination BC. Senzatia puternica pe care ti-o ofera prezenta naturii atat de aproape de tine, viata salbatica si salbaticia ce te inconjoara, este ceea ce are de oferit in acest moment British Columbia – si toate aceste sunt exceent transmise de turul virtual realizat.”

Fara indoiala ca poti oricand alege sa rasfoiesti o brosura de moda veche, daca doresti. Dar incepand din acest an, poti de asemenea sa iti pui o casca speciala de la Oculus Rift. S simti cum este sa vizitezi British Columbia, fara sa iti parasesti casa macar. Turul virtual ofera doua cai distincte, la alegerea ta. Una iti calauzeste pasii pe coasta oceanului, pentru a vedea leii de mare, Cealalta te face sa descoperi zona alpina a renumitelor cascade canadiene. Un astfel de tur virtual pentru turisti reprezinta un mare plus pentru economia tarii. 

Promovarea unui tur virtual pentru turisti

“Am incercat sa face turul virtual cu adevarat interactiv si cat se poate de personal, astfel incat, dincolo de sentimentul de imersare si de de multiplele oportunitati de alegere pe care le ofera, sa iti ofere intr-adevar senzatia ca esti intr-o calaltorie prin British Columbia, a explicat David Giovando, associate creative director al Dare Vancouver. Cumva, turul virtual creat permite Destination BC sa atraga mai multi turisti, iplicandu-i totodata

Dezvoltatorii turului virtual pentru turism

Turul virtual realizat este disponibil acum doar pentru jurnalisti. Dezvoltatorii turului virtual vor sa il testeze inainte de a il oferi publicului larg. Odata ce setul de casti va deveni disponibil pentru publicul larg, BC va oferi doritorilor un model gata de  fi descarcat, imediat.

Din nefericire, versiunea publica pentru Oculus Rift este inca in plin proces de dezvoltare. Facebook a cumparat de curand Oculus VR pentru 2 miliarde de dolari si a transformat-o rapid intr-o unitate adicenta ce angajeaza 200 de oameni.

Pentru mai multe noutati din domeniul digital, intra pe site-ul nostru. Sectiunea Blog este plina de alte articole interesante!

Programează o întâlnire cu echipa

Completează formularul de mai jos și noi te vom contacta în cel mai scurt timp pentru a stabili o întalnire.