Tehnologiile VR și AR

 

Realitatea virtuală și cea augmentată sunt de multe ori luate în considerare împreună, puțini fiind aceia care știu exact cum funcționează ele. Vom explica în continuare ce este realitatea virtuală și cea augmentată, modul lor de funcționare și vom oferi câte un exemplu pentru fiecare.

În esență, realitatea virtuală este simulată de calculator prin experiențe senzoriale artificiale. Astfel o persoană este plasată într-un mediu replicat care oferă experiențe vizuale și audio virtuale.

Realitatea augmentată însă, este o experiență senzorială suplimentară generată de calculator. Aceasta plasează și suprapune elemente virtuale în lumea reală.

Realitatea virtuală este concepută pe baza unei imagini 3D interactive. Utilizatorii au posibilitatea de a o manipula după bunul plac, pentru a simți că se află într-un alt mediu. Astfel, experiențele se schimbă în funcție de mișcările și acțiunile utilizatorului.

Realitatea augmentată suprapune și îmbină informațiile, imaginile și videoclipurile generate de calculator cu acțiunile unui utilizator, în timp real.

Realitatea augmentată folosește niște „markeri”, ceva fizic, ca un cod de bare. Aceștia declanșează animațiile realității virtuale, și totodată, software-ul de realitate augmentată.

Pentru a experimenta realitatea augmentată, utilizatorii trebuie să descarce o aplicație sau o extensie a browser-ului. Trebuie să aibă o cameră funcțională pentru a transporta informația de la marker către calculator.

Tehnologiile VR și AR sunt noi metode de transmitere și interacționare cu informații noi ce derivă din evoluția tehnologiei. Ele oferă numeroase oportunități de dezvoltare a multor business-uri. Observăm astfel noi soluții interactive pentru strategii de marketing.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *