Tehnologiile VR și AR

Cuprins

 

Aceste tehnologii VR și AR sunt de multe ori luate în considerare împreună, puțini fiind aceia care știu exact cum funcționează ele, realitatea virtuală fiind o tendință în creștere. Vom explica în continuare ce este realitatea virtuală și realitatea augmentată, modul lor de funcționare și vom oferi câte un exemplu pentru fiecare.

Ce reprezintă aceste tehnologii VR și AR

În esență, realitatea virtuală este simulată de calculator prin experiențe senzoriale artificiale. Astfel o persoană este plasată într-un mediu replicat care oferă experiențe vizuale și audio virtuale.

tehnologiile VR și AR - youngconker

Realitatea augmentată însă, este o experiență senzorială suplimentară generată de calculator. Aceasta plasează și suprapune elemente virtuale în lumea reală.

Realitatea virtuală este concepută pe baza unei imagini 3D interactive. Utilizatorii au posibilitatea de a o manipula după bunul plac, pentru a simți că se află într-un alt mediu. Astfel, experiențele se schimbă în funcție de mișcările și acțiunile utilizatorului.

Combinația ideală între cele două

Realitatea augmentată suprapune și îmbină informațiile, imaginile și videoclipurile generate de calculator cu acțiunile unui utilizator, în timp real. Se poate observa cât de interesante sunt aceste tehnologii VR și AR. Mai ales că, deși există de ceva timp conceptul pe piață, lucrurile au început să evolueze mult mai rapid abia în ultimii ani.

Realitatea augmentată folosește niște “markeri”, ceva fizic, ca un cod de bare. Aceștia declanșează animațiile realității virtuale, și totodată, software-ul de realitate augmentată.

Pentru a experimenta realitatea augmentată, utilizatorii trebuie să descarce o aplicație sau o extensie a browser-ului. Trebuie să aibă o cameră funcțională pentru a transporta informația de la marker către calculator.

tehnologiile VR și AR - tehnvrar

Tehnologiile VR și AR sunt noi metode de transmitere și interacționare cu informații noi ce derivă din evoluția tehnologiei. Ele oferă numeroase oportunități de dezvoltare a multor business-uri. Observăm astfel noi soluții interactive pentru strategii de marketing.

Vrei să înțelegi mai bine aceste concepte și să vezi cum pot fi puse în aplicare pentru afacerea ta? Contactează-ne, iar noi venim cu soluția personalizată nevoilor tale!

Programează o întâlnire cu echipa

Completează formularul de mai jos și noi te vom contacta în cel mai scurt timp pentru a stabili o întalnire.