Incredibilele jucarii imprimate 3D – Ursuletul Ozo

Cuprins

Legendarul cub Rubik in varianta 3D a fost inventat de sculptorul si profesorul ungur Ernő Rubik in 1974. Cand Rubik si-a luat licenta pentru inventia sa, trei ani mai tarziu, jucaria devenise deja foarte populara. Iar pana in 2009, mai bine de 350 de milioane de copii fusesera vandute. Dar cum suna sa ai parte de jucarii imprimate 3D?

Exemplul cubului Rubik

Aceste cifre fac din cubul Rubik jocul puzzle cel mai bine vandut in intreaga lume. Poate chiar cea mai bine vanduta jucarie din intreaga lume. Cubul Rubik standard are sase fete acoperite cu noua abtibilduri colorate. Sase culori diferite, pe fiecare fata. Suprafata alba, rosie, albastra, portocalie, verde si galbena poate fi recreata prin rotirea permisa de mecanismul cu pivot. Acesta face posibila rotirea independenta a sectiunilor din cub, dupa amestecarea culorilor. Pentru rezolvarea puzzleului, fiecare fata trebuie sa contina doar abtibiluri de aceeasi culoare.

Noi jucarii imprimate 3D – ursuletul Ozo

Noi jucarii imprimate 3D – ursuletul Ozo

Recent, designerul Emmanuel Carrillo, celebru pentru colaborarile succesive cu Fossil si Adidas, a creat o jucarie de tip puzzle, rotativa. Asemenea cubului Rubik, poate fi imprimata 3D, cu usurinta. Vestea cea mare este ca jucaria are forma unui ursulet.

Carrillo a creat acest design incredibil de dragut, pe vremea cand era student la Universitatea din Cincinnati. Ideea a fot aceea de a recrea traditionalul cub Rubick, intr-o forma mai prietenoasa pentru copii. In special pentru copiii de varsta mai mica.

Originea acestor jucarii imprimate 3D

“Dupa ce am creat prototipul, am facut matrite din silicon, pentru a putea face mai multe copii ale puzzleului” spune Carrillo. “Sunt absolvent al sectiei de design industrial, din cadrul Universitatii din Cincinnati, imi place sa joc fotbal, sa repar biciclete si am o passiune pentru cubul Rubik. Cand nu fac design, ma puteti gasi intotdeauna in atelier, lucrand la un nou proiect DIY.”

Carrillo spune ca fiecare piesa din acest ursulet-puzzle poate fi imprimata 3D. Toate fisierele necesare sunt gata de a fi downloadate, gratuit, pe Cults3D.com.

Ursuletii Ozo sunt imprimati fara suport. La o inaltime de 25 mm, piesele sunt imprimate in acelasi fel, impreuna. Pivotul a fost imprimat separat. Puzzleurile testate au fost imprimate pe un Polyprinter 229 , iar intreg proiectul a durat 4 ore. Suna interesant? Cere o oferta personalizata pe 360design și diferentiaza-te si tu de competitie!

Programează o întâlnire cu echipa

Completează formularul de mai jos și noi te vom contacta în cel mai scurt timp pentru a stabili o întalnire.