Magic Leap profita de conceptele UI deja create in lumea realitaii virtuale

Cuprins

Proiectul legat de realitatea virtuala al lui Magic Leap incepe sa prinda contur. Alegerile pe care compania le face se dovedesc a fi ceva mai controversate decat ne asteptam. Pe cat se pare, inregistrarea facuta de companie pentru a obtine drepturile de proprietate intelectuala asupra tehnologiei create include o serie de copii ale unor concepte UI prezentate anterior. Acestea sunt surprinse in diverse momente, cu ilustratii si randari ce apartin altor proiecte sau artisti.
Imaginile de mai jos va vor ajuta sa va formati o parere legata de aceasta controversa. Cu siguranta ca veti fi de acord ca imaginile vorbesc de la sine. Aceste imagini comparative arata o ilustratie din cadrul dosarului inregistrat pentru obtinerea drepturilor de autor in partea stanga. In partea dreapta e o imagine a conceptului UI folosit. Toate conceptele UI din partea dreapta apartin altcuiva. Din cate stim pana la acest moment, detinatorii acestor concepte nu au fost consultati in aceasta privinta. Nici macar contactati pentru a-si exprima acordul legat de folosirea lor. Dupa cum marturisesc cei de la Magic Leap, incercarea de inregistrare a inovatiei realizate de ei se refera la tehnologia creata – care constituie in fapt mecanismul ce utilizeaza aceste concepte UI – si nu la ceea ce apare in imagini.

Iata si imaginile ce ilustreaza conceptele UI in discutie:

• Din Sight, filmul in care un barbat se joaca Fruit Ninja. Foloseste un castravete adevarat pe care il foloseste mai apoi pentru a-si pregati mancarea.
conceptele UI - 444
• Din Ringo Holographic Interface – a studentului la design UI Ivan Tihienko in 2008
conceptele UI
conceptele UI - mlulfnnl3oibtlzgetnn
• Concept de realitate augmentata a designeruluui Joesph Juhnke prezentat sub numele de “The Future of Firefighting”:
conceptele UI
• Concept apartinand designerului Michaël Harboun si echipei The Aeon Project.
conceptele UI
• Doua imagini din “Meditating Mediums – The Digital 3D,” – teza de absolvire a lui Greg Tran absolvent al scolii de design de la Harvard.
conceptele UI
conceptele UI
• Si un concept pe care cinefili il vor recunoaste imediat.
conceptele UI
In lumea obtinerii drepturilor de autor asupra unei proprietati intelectuale, avocatii isi sfatuiesc intotdeauna clientii sa folosesca imagini originale. Este riscant sa copiezi o imagine inscrisa in dosarul inregistrat la biroul de drepturi de autor. Acesta poate respinge pe acest motiv, intregul dosar.
Magic Leap sustine ca ‘imaginile au fost selectate din medii diverse, ca educatia, medicina sau divertismentul actual, deoarece aceste imagini ilustreaza asteptarile publicului larg in raport cu realitatea virtuala si realitatea augmentata. Am dorit sa folosim aceste imagini pentru a ilustra posibilitatile pe care tehnologia creata le va aduce utilizatorilor sai. Drepturile de proprietate intelectuala pentru care dosarul a fost depus se refera la tehnologia din spatele imaginilor.’

Programează o întâlnire cu echipa

Completează formularul de mai jos și noi te vom contacta în cel mai scurt timp pentru a stabili o întalnire.