Tururile virtuale nu mai sunt o noutate pentru locuitorii Australiei. Muzeele australiene in online nu reprezinta un concept al viitorului. Ci se intampla in prezent. Cele mai importante institutii culturale ale Australiei pot fi deja vazute in cadrul unor tururi virtuale interactive si extrem de detaliate. . Scopul lor este acela de a inspira si de a educa noile generatii. Initiativa de a aduce aceste muzee in online, prin intermediul tururilor virtuale, apartine celor de la Google Street View.
Abordarea Google Street View
Google Street View a folosit tehnologia StreetView. Astfel, a reusit sa faciliteze experiente inedite si absolut uluitoare. Acestea prezinta imagini panoramice 360 de grade ale unor galerii de arta si muzee australiene din Brisbane, Sydney, Melbourne and Canberra. Google Cultural Institute face un efort considerabil, in vederea punerii la dispozitia publicului larg a acestor vizite, pentru anii care vin si pentru generatiile care urmeaza. Tehnologia a mai fost folosita pentru a arata frumusetea incredibila a Marelui Canion. Au fost si alte cateva institutii culturale celebre din lume prezentate. Amintim Musee d’Orsay din Paris sau Memorialul Razboiului din Canberra.
Cum au fost muzeele australiene aduse in online
Coordonatorul diviziei de marketing, a celor de la Google, Veril Sjarif, a explicat felul in care acest lucru a fost posibil. Un rucsac special ce continea 15 camere de luat vederi a fotografiat panoramic incintele, la fiecare 3 sau 5 metri. Imaginile astfel obtinute au folosite apoi pentru a recrea vizita la muzeu.
“Este exact ca imaginistica folosita in vizualizarea strazilor, doar ca in interior, de aceasta data, asa ca va avea sageti de directionare si miscare, pentru a putea naviga cu usurinta prin muzeu, exact ca intr-un tur virtual interactiv,” sustine Sjarif.
Galeriile de arta si muzeele australiene in online
Muzeul Queensland este unul din cele 14 muzee australiene care au fost abordate de Google. Este cu siguranta o initiativa care releva dorinta de a ramane permanent conectati cu publicul, prin tehnologia disponibila azi.
Ceea ce vizitatorul virtual poate vedea in cadrul turului virtual este insa doar varful icebergului. Mai degraba varful varfului icebergului. Muzeul prezinta nu mai putin de 15milioane de obiecte, in cadrul expozitiilor sale.
Vizitatorii virtuali pot sa se apropie de obiectele expuse si pot sa obtina mai multe informatii despre ele. Totul cu un singur click. De aceea, experienta poate sa devina una foarte personala si interactiva. Ca si cand ti-ai crea propriul tur virtual.
Peste un milion de vizitatori vin anual fizic. Muzeul se asteapta sa primeasca online, cateva milioane in plus. Oficialii muzeului sustin ca se bucura sa descopere ca pe masura ce cantitatea de informatie din mediul online creste, numarul celor care viziteaza in realitate expozitiile, creste si el.
Alte muzee inscrise in programul Institutului Cultural Google sunt Muzeul National al Australiei si Memorialul Razboiului, din Canberra.
Faci parte din domeniul muzeistic? Vrei sa iti duci si tu operele de arta in online? Intra pe 360design și cere chiar astazi o oferta personalizata.