Prima ferma de imprimare 3D este lansata in Texas de compania Natural News

Cuprins

Ideea proiectului este aceea de a imprima parti ale unor sisteme ce vor ajuta in viitor oamenii sa isi produca propria hrana, propriile suplimente si propriile medicamente, rapid si simplu, cu un consum redus de apa si energie.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=R5uZcNiaJNs
Ferma din Austin, Texas produce aceleasi parti imprimate 3D pe care oamenii le pot descarca gratuit de pe siteul http://www.foodrising.org. Aceste parti sunt mai apoi vandute la preturi absolut accesibile, pentru ca oricine sa poata sa aleaga in voie daca le imprima 3D acasa sau platesc un pretmic pentru un obiect gata imprimat.
Texas pare a fi un stat cu adevarat prietenos cu intreprinzatorii mici, de vreme ce respecta libertatile si drepturile fundamentale ale acestora.Asa cum au anuntat reprezentantii companiei Natural News, lansarea este programata pentru 15 Februarie. Desi, dupa cum evolueaza lucrurile, un deadline mai realist ar fi sfarsitul lunii, de fapt.

imprimare 3D

Obiectivele Fermei de imprimare 3D

Linia de productie permit imprimarea a patru obiecte simultan, momentan, dar imediat ce vor fi livrate noile elemente de extensie a liniei de productie, volumul de obiecte imprimate se va tripla. Dupa cum a anuntat comunicatul oficial de presa, linia de productie numara cateva FlashForge si masini de imprimat 3D de tip A. Si inca urmeaza sa fie livrate un Ultimaker 2 si un Lulzbot Mini, care abia a fost lansat pe Lulzbot.com.
Imprimantele vor treceprintr-o serie de teste, pentru a putea stabili pe care din ele le vor pastra, in functie de rezultatele si performantele inregistrate. Alegerea celei mai potrivite imprimante nu e o treaba atat de usoara pe cat s-ar parea. Dupa ce le vor folosi pentru a imprima cateva sute de obiecte, vor lua o decizie finala.
Planurile lor includ si o extindere a fermei in viitor. Singurul obstacol potential este imposibilitatea de a face fata comentilor primite. Asteptarile lor legate de descarcarea gratuita a acestor parti de pe siteul companiei, sunt prin urmare destul de ridicate. Dupa cum marturisesc membrii echipei inovative, proiectul promoveaza, pana la urma ideea de autosustenabilitate si productie proprie. De aceea, recomandarea lor principala este legata de producerea propriilor parti.
Oricat de revolutionar ar parea acest nou proiect, dezvoltarea lui se bazeaza inca pe accesul la Internet si , mai mult, pe accesul sau detinerea unei imprimante 3D. Acestea insa sunt inca resurse destul de greu de gasit, chiar si azi, daca avem in vedere o potentiala revolutie la nivel mondial.

Programează o întâlnire cu echipa

Completează formularul de mai jos și noi te vom contacta în cel mai scurt timp pentru a stabili o întalnire.