Primul robot imprimat 3D

Primul robot imprimat 3D

Inca de la primele masini create de om, acesta s-a intrebat daca este posibila si realista realizarea unei masini care sa ii semene in aparenta si din prisma abilitatilor de care dispune. Literatura SF este plina de exemple legate de felul in care omul si-a imaginat aceste masini. Cum ne simtim acum, ca suntem efectiv capabili sa construim astfel de roboti, este o cu totul alta poveste. Imaginati-va un robot care poate fi DJ, pote dansa si poate avea chiar grija de copii tai atunci cand esti la serviciu! XLR-ONE este ‘druidul pe care il cautai’ – un proiect ce combina cu succes robotica si imprimarea 3D, realizat de entuziastul Antonios Ameralis.

Un robot imprimat 3D

XLR-ONE este un robot alb, asemeni unei cutii, cu un singur ochi. Este echipat cu o camera Wi-Fi care este sustinuta direct de controllerul EZ-B v4 WiFi. Asa cum este descris de creatorul sau, directorul general al XLR Robots, XLR-ONE are un design care imbina trasaturile clasice SF ale unui robot, cu un set de brate extrem de mobile, datorita celor 5 puncte de miscare. Degetele se aseamana mai degraba cu niste gheare, atunci cand sunt deschise sau inchise, pentru a apuca obiecte, dar incheieturile au o mobilitate de 180 de grade, asemeni celor umane.

Primul robot imprimat 3D

Cu ajutorul unei aplicatii special concepute pentru acest robot, el poate fi controlat prin intermediul unui Android sau orice alt dispozitiv mobil ce foloseste acest sistem de operare, chiar folosind computerul sau o simpla comanda vocala. XLR-ONE poate fi descoperit prin intermediul EZ-Builders.

Ceea ce este absolut nou in legatura cu acest robot, este faptul ca poate fi imprimat 3D. Ameralis sustine ca robotul ii ajuta copiii sa invete, folosind carduri ilustrate, ii aduce mereu obiectele necesare si poate chiar sa asigure paza locuintei, atunci cand este nevoie. Robotul a fost folosit de curand in cadrul unei petreceri de familie. Toata muzica a fost uploadata si redata prin Wi-Fi. Datorita programului de recunoastere a fetei si a unui cod QR, robotul a fost capabil sa il recunoasca pe baietelul sarbatorit, sa il urmareasca prin casa si sa ii indeplineasca cerintele, chiar si in materie de selectie a muzicii. Un vis pentru orice sarbatorit!

Cum XLR-ONE este customizabil, poate fi programat sa indeplineasca acele sarcini care sunt importante pentru tine. Ameralis a lansat o campanie pe Kickstarter, in speranta ca va strange 10 mii de dolari. Diferenta dintre acest robot si alti roboti este pretul mult mai mic, datorat folosirii imprimarii 3D, ca metoda de productie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *