Realitatea virtuala in lumea Anime

Cuprins

Nu este prima si nici ultima oara, cu siguranta, cand fictiunea joaca un rol atat de important in dezvoltarea anumitor aspecte ale tehnologiei. De mai multe ori, de-a lungul istoriei umanitatii, fictiunea a constituit un taram al sigurantei pentru ideile revolutionare, marcate de spiritul noului si al refuzului oricarei inrudiri cu latura practica a realitatii. Intre acestea, realitatea virtuala constituie un exemplu desavarsit. Realitatea virtuala pare sa fi gasit un coltisor foarte confortabil in cultura manga si anime, atat de bine dezvoltata in Japonia. Si acest fapt este evident inca dinainte ca primul kit de realitate virtuala sa fie produs de Oculus. Iata care sunt cele mai interesante serii anime, in care realitatea virtuala se simte ca la ea acasa. Suntem convinsi ca in curand, vizionarea lor va deveni subiect de studiu individual pentru toti fanii realitatii virtuale, din intreaga lume. In viitorul nu foarte indepartat, reperele trasate de aceste serii pot deveni norma, in ceea ce priveste trecerea dintr-o lume intr-alta.

Realitatea virtuala in lumea anime

Realitatea virtuala in lumea anime a seriilor japoneze

Cea mai reusita imbinare a unei serii anime cu o poveste ce implica elemente clare ale realitatii virtuale este cu siguranta Sword Art Online (SAO). Povestea se desfasoara in anul 2022 si prezintaaventurile lui Kirito, un baiat de 14 ani care, folosind un kit de realitate virtuala, numit ‘Nerve Gear’, ajunge intr-o lume fantastica. Aici, in maniera povestilor cu super-eroi, poseda puteri speciale si lupta de partea binelui. Punctul culminant al povestii il aduce in fata unei incercari dificile de a trece inapoi in lumea reala.

Fanii acestei serii fac tot ce le sta in puteri pentru a recrea imaginea si senzatiile oferite de eroi lor preferati. Unele din incercarile lor include si crearea unui demo de realitate virtuala sau a propriului Minecraft Mod.

O alta serie reprezentativa ce isi tine fanii continuu imersati in realitatea virtuala este .hack (dot hack). Tinand cont de faptul ca .hack//Sign, a fost lansat simultan cu .hack//Infection (2002) (un joc destinat PS2 care preinta practic aceeasi lume din realitatea virtuala a seriei), fanii sunt multi si raspanditi in intreaga lume. Povestea il urmareste pe Tsukasa, un baietel lovit de o amnezie subita, care ajunge sa treaca fara voia sa intr-o realitate virtuala.

Cel mai bun exemplu de serie japoneza de calitate este insa, fara indoiala, Accel World. Aceasta serie a marcat dezvoltarea realitatii virtuale in cadrul lumii anime. Seria surprinde cu succes ideea de relativitate a timpului si a procesului complex de trecere din lumea reala in realitatea virtuala. Astfel descoperim lumea din anul 2046 prin ochii unui baietel pe nume Haru.

Alte serii anime extrem de populare ce amintesc de realitatea virtuala a unei alte lumi sunt: Btooom!, Ixion Saga DT, Log Horizon, Dennou Coil and Ghost in the Shell series.

 

Programează o întâlnire cu echipa

Completează formularul de mai jos și noi te vom contacta în cel mai scurt timp pentru a stabili o întalnire.