Scene de realitate virtuala in filmele de la Sundance

Cuprins

Cu siguranta scenele de realitate virtuala din filmele prezentate in cadrul festivalului de film Sundance, din acest an nu te pot face sa iti intorci privirea intr-un punct specific din spatiul de 360 de grade, disponibil in jurul tau. Ceea ce au reusit sa faca regizorii acestor filme insa, a fost sa presare indicii vizuale care sa te faca sa te uiti in directia potrivita. Acesta este cel mai important pas facut in acest context de povestitorii ce lucreaza in acest nou media.

Sundance Film Festival are loc in fiecare an in micul oras Park City, din Utah. Sunt aproape doua saptamani de reprezentatii de filme independente, de la documentare, la filme ce tin mai degraba de domeniul artei. In acest an, cele mai interesante aparitii nu au avut loc in cele 15 sali de spectacole pe care publicul le colinda in cautarea celui mai interesant film prezentat. Surprizele mult asteptate au fost prezentate in camerele folosite de critici de film pentru vizionari ce au inclus folosirea unui set Oculus Rift, pentru o experienta de realitate virtuala, completa, asa cum a fost promisa.

Inovatie la Sundance

Programul ‘Noi Frontiere’ din cadrul Institutului Sundance a incurajat folosirea experientelor de realitate virtuala in cadrul festivalului. O platforma speciala a fost ‘creata pentru a identifica si sustine artistii care se regasesc mai degraba la confluenta dintre film, arta, media, spectacol, muzica si tehnologie’, dupa cum au tinut sa mentioneze oficialii festivalului.

Din aceasta noua perspectiva, cele mai interesante filme au fost Lost, Evolution, Project Syria and Wild- The experience, cu Reese Whiterspoon in rolul principal.

Scene de realitate virtuala in filmul Lost – Story Studio

Lost este prima experienta cu realitatea virtuala a celor de la Story Studio, dupa cum povestesc chiar ei intr-un post de pe blog  – post care relateaza de asemenea si tehnologiile si tehnicile folosite pentru a recrea experienta: Unreal Engine 4, unul dintre cele mai bune motoare dezvoltate de cei de la Oculus Rift.

Story Studio este unul din providerii principali ai lui Oculus VR. Lost se bazeaza pe ideea unei calatorii ce exploreaza zona relitatii viruale in secvente inregistrate in prealabil.

Scene de realitate virtuala in filmul Evolution of Verse – Chris Milk

Chris Milk este regizorul care a primit cele mai bune recenzii pentru scenele de realitate virtuala la Sundance. Este o experienta cinematica foto-realista CG3D care nu reuseste, din pacate, sa si transmita publicului mesajul dorit. Ideea de a arata o serie de inceputuri care culmineaza cu sentimentul de final deschis pare atat de potrivita, insa pentru o experienta de realitate virtuala. Filmul a fost lansat in paralel pe Google Cardboard.

Scene de realitate virtuala in filmul Project Syria – Nonny de la Peña

Project Syria este un documentar realizat de jurnalista Nonny de la Peña. Filmul dezbate realitatea efectelor razboiului, urmarind refugiatii sirieni in calatoria lor si aducand in discutie oamenii si razboiul purtat de acestia intr-o maniera impresionanta, guvernata de stiul specific al al lui de la Peña, cunoscut sub numele de ‘jurnalimul imersiv’.

Scene de realitate virtuala in filmul Wild – The Experience – Félix and Paul Studios

Wild – The Experience ne surprinde cu o scena de realitate virtuala in singuratatea unei calatorii pe care protagonista – interpretata de Reese Whiterspoon – o face dupa moartea mamei sale. Prezentat in premiera la CES 2015, filmul promite sa devina un succes in urmatorul an.

 

Programează o întâlnire cu echipa

Completează formularul de mai jos și noi te vom contacta în cel mai scurt timp pentru a stabili o întalnire.