NASA realizează un tur virtual al planetei nou descoperite

Cuprins

Turul virtual NASAal planetei Trappist-1-planeta reprezintă o evoluție extraordinară în domeniul VR. Planeta ar putea găzdui viața, asemeni Pământului. Dar ce înseamnă toate acestea?
Acum câteva luni, NASA făcea public un set de informații. Acesta arăta descoperirea – nu chiar recentă – a unui sistem  planetar aflat într-o poziție similară cu cea a sistemului nostru solar. Deși descoperirea fusese făcută cu ceva vreme în urmă, știrea a căpătat relevanță mai ales în contextul câștigării alegerilor prezidentale din S.U.A. de un candidat special, așa cum este Donald Trump.

Este format din șapte planete ce gravitează în jurul unei stele  aflate la doar 39 de ani lumină de constelația Vărsătorului. Iar sistemul a fost observant îndelung. Au fost astfel detectate condiții prielnice existenței unor forme de viață pe cel puțin 3 din cele 7 planete ce îl compun – denumite simplu, pentru moment TRAPPIST-1b, c, d, e, f, g and h.

Turul virtual NASA al Trappist-1-planeta ce ar putea găzdui viața, asemeni Pământului

Turul virtual 3D realizat de NASA este ușor de explorat. Acesta permite acum o vizualizare clară a sistemului așa cum este imaginat în acest moment. Prin simpla mutare a cursorului pe ecran,  puteți experimenta un nou mediu complet tridimensional sau, dacă aveți unul din dispozitivele de vizualizare virtuală, cum este Google Cardboard, spre exemplu sau oricare alți ochelari-cască de vizualizate 3D, va puteți dedica unei experiențe absolut imersive.

Steaua ce strălucește în centrul sistemului Trappist-1 este o stea roșie pitică, mult mai puțin luminoasă decât soarele sistemului nostru. Cu toate acestea, apropierea planetelor de ea permite încălzirea lor pe cel puțin una din fețe. Acest fapt e suficient pentru a crea temperaturi pozitive care să permită existent apei.

nasa-realizeaza-un-tur-virtual-al-planetei-nou-descoperite

Planetele ce gravitează în jurul stelei sunt de aproximativ aceeași mărime cu Pământul, atât în ceea ce privește masa cât și diametrul. Trei dintre ele sunt poziționate destul de aproape de stea pentru a primi suficientă căldură, dar nu prea aproape, pentru a fi arse. Este un număr record de planete ce ar putea avea forme de viață prezente pe suprafața lor. De aici pornește și entuziasmul acestei descoperiri.

Puteți împărtăși această experiență, vizionând turul virtual aici.

Dacă doriți un astfel de tur pentru propriul business, intrați pe 360design. Cereți o ofertă personalizată și ridicați-vă afacerea!

 

Programează o întâlnire cu echipa

Completează formularul de mai jos și noi te vom contacta în cel mai scurt timp pentru a stabili o întalnire.