Turul virtual interactiv al muzeului Anne Frank

Cuprins

Pentru cea de a 50-a aniversare a muzeului Anne Frank curatorii au venit cu un tur virtual interactiv de-a dreptul spectaculos, ce permite vizitarea case care a adapostit cele doua familii in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Turul interactiv ce dezvaluie online locul ascuns in care Anne si-a scris faimosul sau jurnal, faciliteaza turistilor si celor pasionati de cartea lui Anne descoperirea unor lucruri noi si foarte interesante, legate de viata lor in acel loc.

Reinviind in memoria colectiva una dintre cele mai impresionante povesti ale evreilor, din perioada in care au fost atat de asupriti, turul anexei secrete dezvaluie detalii dintre cele mai intime ale vietii refugiatilor care au supravietuit Holocaustului.

Pentru aceasta delicata operatiune, muzeul a contractat serviciile agentiei olandeze LBi Lost Boys. Ei au dezvoltat cu atentie pentru detaliu un site nou, cu ajutorul celor de la BankGiro Lottery, apoi, impreuna cu cei din cadrul Ministerului muncii, protectiei sociale si sport din Olanda au reusit sa creeze o experienta interactiv care te va lasa fara cuvinte.

turul virtual interactiv

Povestea jurnalului lui Anne Frank in turul virtual interactiv

Vizitatorii siteului pot vedea anexa secreta in care tanara fata si familia ei au trait timp de doi ani, inainte de a fi arestati de Nazisti si trimisi intr-un lagar de concentrare in 1944. Dupa ce acestia au fost arestati, anexa a fost eliberata. Odata incheiat razboiul, anexa a ramas goala, asa cum a fost dorinta lui Otto Frank.

Dincolo de camerele secrete in care Anne s-a ascuns de politia lui Hitler, turul mai prezinta si o serie de detalii si obiecte care altfel ar fi fost inaccesibile vizitatorului. Expozitia obisnuita nu contine piese de mobilier sau obiecte de uz zilnic, din perioada razboiului. In schimb, turul online contine o multime de obiecte despre care vizitatorul poate afla informatii interesante. Camera mobilata in intregime a fost recreate pe baza unor fotografii facute in 1999, cand casa si anexa au fost remobilate, in cadrul unui program educational care a exemplificat utilitatea acestor obiecte. Acest aspect educational al vizitei ofera utilizatorilor ocazia sa invete lucruri noi, cu doar un click de mouse, in timp ce afla cum era viata la numarul 263, pe strada Prinsengracht in Amstersdam, in anul 1942.

Anne a murit la varsta de 15 ani, in lagarul de concentrare Bergen-Belsen, in 1945, dupa ce un informator le-a dezvaluit Nazistilor intrarea in anexa secreta. Insa tatal ei a supravietuit Holocaustului si a reusit sa publice jurnalul fiicei sale. In paginile jurnalului, Anne descrie in detaliu viata alaturi de cei sapte evrei din anexa secreta.

 

Programează o întâlnire cu echipa

Completează formularul de mai jos și noi te vom contacta în cel mai scurt timp pentru a stabili o întalnire.