Lego X – combinatia inteligenta intre realitatea augmentata, imprimarea 3D si modelarea 3D

Cuprins

Lego este una din companiile cunoscute pentru inovatie. Modelarea 3D, realitatea augmentata sau imprimarea 3D sunt concepte inedite, dar care nu par sa aiba vreo legatura cu brandul. Cuburile celor de la Lego sunt de mai multi ani in topul preferintelor copiilor. Din dragoste pentru jucariile ce tin de construirea de noi elemente, generatiile Lego sunt probabil cele mai fericite sa reintalneasca aceste cuburi, oriunde si oricum, in orice forma. Numeroase expozitii de arta dedica uneori cate o sala intreaga faimoaselor cuburi Lego. Ba ofera chiar experiente interactive, ce invita publicul larg sa se implice in crearea de noi constructii si modele, gandind in spatiu, asemeni unui arhitect. Gravity, una din companiile londoneze din acest domeniu tehnologic a anuntat de curand lansarea unei aplicatii care va folosi harti de localizare si senzori giroscopici pentru a genera modele digitale ale unor creatii Lego.

Realitatea augmentata, imprimarea 3D si modelarea 3D

Lego X este o retea de cuburi care comunica prin intermediul unei aplicatii create chiar de ei. Practic ai o serie de cuburi si poti construi cu ele. Sistemul intelege formele construite si iti permite controlul asupra anumitor parametrii. Astfel, poti modifica forma finala in mod corespunzator, pentru a putea fi folosita.

Imaginati-va programe de modelare 3D care creeaza modele imprimate 3D, prin suprapunerea unor cuburi Lego cu senzori! Programul Lego X foloseste exact acest gen de algoritm, pentru a sterge usor eventualele erori de constructie, la imbinarea cuburilor. Astfel constructia este mult simplificata si imprimarea 3D este facilitata.

Asa cum se observa in filmuletul de prezentare, Gravity testeaza in acest moment ideea cu ajutorul Duplos. Se asteapta ca urmatoarea versiuna a aplicatiei sa permita construirea modelelor cu ajutorul cuburilor Lego standard. Acest fapt ar putea pur si simplu sa revolutioneze felul in care construim. Atat in arhitectura, cat si in constructii.

Cuburile Lego ar putea fi folosite pentru a transforma modelele create de designeri in documente digitale, in timp real. Acest sistem recunoaste atat de usor formele create cu ajutorul unor simple blocuri Lego. Folosirea localizarii pe harta si a senzorilor giroscopici, pentru a determina pozitia si orientarea lor in spatiu face realizarea unui model 3D extrem de rapida.

Cum functioneaza acest proces pentru Lego

Practic, programul scaneaza in timp real cuburile Lego si apoi recreaza un model 3D. Se folosesc algoritmi extrem de complecsi. Structurile astfel create sunt apoi transformate in suprafete, ca tavane si acoperisuri. Faza finala finiseaza colturi si corecteaza evetuale erori, pentru a oferi un model gata de a fi imprimat 3D.

Tehnica modulara de constructie ce sta la baza cuburilor Lego este absolut ideala pentru dezvoltarea acestor aplicatii inovative. Acestea reusesc sa combine in mod inteligent realitatea augmentata cu imprimarea 3D si modelarea 3D. Valoarea educationala a proiectului este unica. Iar revitalizarea unui clasic in lumea jocurilor, nepretuita. Intra pe 360design si citeste mai multe noutati interesante din domeniu.

Programează o întâlnire cu echipa

Completează formularul de mai jos și noi te vom contacta în cel mai scurt timp pentru a stabili o întalnire.