Primul automobil imprimat 3D

Cuprins

Cel mai recente stiri din lumea 3D prezinta noua alternativa la clasicul model de masina asamblata intr-o fabrica. Automobilul imprimat 3D a fost prezentat de nou-lansata afacere din Arizona, numita Local Motors. Cei care l-au vazut marturisesc posibilitatea ca aceasta masina sa fie inceputul unui nou capitol in istoria automobilelor. Compania producatoare a fost infiintata in anul 2000, dar abia in Septembrie 2014, cand a anuntat acest proiect a devenit populara in intreaga lume.

Primul automobil imprimat 3D a fost prezentat la salonul din Detroit, anul trecut.Detroit a gazduit acest salon auto de mai bine de un secol. In primele decenii ale existentei sale, acest salon auto a avut o importanta regionala. In 1987, un grup de dealeri auto cu viziune si initiativa, din cadrul Detroit Auto Dealers Association (DADA) a inceput promovarea internationala a salonului auto. De atunci si pana azi, scopul principal ramane livrarea de continut interesant si relevant unui pubic aflat mereu in cautarea unor noi experiente care sa livreze valoare adaugata de inalta calitate. Atat publicul salonului cat si media apreciaza prezenta unor astfel de proiecte, ce vor scrie istorie in productia de automobile. Jay Rogers, unul dintre fondatori, a explicat si de ce anume se va intampla exact asa.

Primul motiv ar fi rapiditatea productiei unui astfel de automobil. Acest automobil a fost imprimat 3D in doar 5 zile lucratoare. De cand a fost prezentat la Salonul International de Tehnologie din Chicago, automobilul a devenit brusc atractia tuturor targurilor de automobile. Jay Rogers a anuntat ca vor mai imprima 3D automobile in urmatorul semestru.

automobil imprimat 3D

Primul automobil imprimat 3D se numeste Strati

Prezentat sub numele de Strati, automobilul a fost printat in premiera, in direct, in cadrul salonului NAIAS. Publicul a fost cu siguranta impresionat de procesul extrem de bine ilustrat, mai ales ca timpul de imprimare a fost redus. Echipa care s-a ocupat de acest proiect a venit cu o surpriza incredibila. In doar 2 luni de zile, aceasta a reusit sa reduca cu 2 zile timpul de productie, astfel incat publicul sa poata sa participe la intreaga perioada de productie a automobilului. Prin urmare automobilul a fost imprimat Marti si Miercuri si asamblat Joi. Vineri era gata de prezentat. Ceea ce ne face sa ne intrebam unde se va ajunge in urmatoarele 10 luni, spre exemplu?

 

Programează o întâlnire cu echipa

Completează formularul de mai jos și noi te vom contacta în cel mai scurt timp pentru a stabili o întalnire.