Realitatea virtuala (VR) este subiectul principal in 2015

Cuprins

Realitatea virtuala este pana la urma doar realitate virtuala. Pana la evolutia sincronizata a tuturor componentelor sale, trebuie sa ne asteptam la ceva mai putin decat perfectiunea. Trebuie sa ne aratam incurajatori fata de eventualele insuccese. Si mai ales intelegatori. Aceste aspecte au fost clar explicate in cadrul conferintei CES de la Las Vegas, din acest an.

Google Glass pare sa se fi retras din lumina reflectoarelor, pentru moment. Insa setul lor de casti este in mod constant perfectionat. Google Glass a fost prezent in oricare din vizionarile de film sau prezentarile care au avut vreo legatura directa sau indirecta cu VR-ul sau cu realitatea augmentata, in cadrul acestui show.

Pe de alta parte, setul de casti creat de cei de la Oculus a fost prezent in tot Las Vegasul. Nu doar la standul impresionant de mare pus la dispozitia sa, ci pretutindeni. Au rulat diverse experiente interactive sau demo specifice, pentru toti cei prezenti in cadrul intalnirii, dornici sa stie mai multe despre realitatea virtuala. De fapt, este una din primele dati cand cei de la Oculus au avut un stand propriu, in cadrul expozitiei CES. VR-ul pare ca si-a castigat inca de pe acum renumele de avant post al dezvoltarii tehnologice ce il implica. Mai ales ca, se preconizeaza ca realitatea augmentata va fi cu atat mai dificil de perfectionat, in viitorul apropiat.

Simpla experienta de a sta singur in camera ta si de a vedea printr-un Gear VR imaginea unui acvariu, este coplesitoare. Oricine ar putea sa adoarma mult mai relaxat intr-un fotoliu, in realitate virtuala, decat in realitatea obisnuita, avand un astfel de set de casti pe fata. Urmatorul pas va fi cu siguranta realitatea augmentata. In care ai putea chiar sa atingi acei pesti si sa ii faci sa inoate prin acvariu.

Realitatea virtuala

Realitatea virtuala este pana la urma doar o realitate virtuala inca

Deocamdata, realitatea virtuala pare sa se concentreze pe doua din simturile cele mai folosite. Dar cum ramane cu simtul tactil? Realitatea virtuala, asemeni spatiului va oferi posibilitatea de a ‘simti’ sau de a percepe greutatea unui obiect, oare? Cu siguranta, insa, pana acolo, mai e un drum lung de parcurs.

Atat Samsung, cat si cei de la Oculus recunosc faptul ca realitatea virtuala este inca departe de ceea ce ar putea sa devina. Din mai multe motive. Realitatea virtuala are nevoie de aplicatii inteligente si atractive. Are nevoie si de o parte de hardware care sa asigure un input mai detaliat. De un display mai eficient si de o serie de punti de legatura compatibile, intre mai multe sisteme.

In 2015, realitatea virtuala se gaseste abia la inceput de drum. Festivalul de film Sundance a oferit o serie de experiente ce au inclus si scene de realitate virtuala, ca o noua forma de exprimare. Insa partea cea mai interesanta, urmeaza sa fie descoperita si prezentata in anii care urmeaza. Publicul larg asteapta cu siguranta plin de interes dezvaluirile promise de Google, si nu numai.

Pentru mai multe informatii din aria VR-ului, intra pe site-ul nostru si fii la curent cu ce se mai intampla!

Programează o întâlnire cu echipa

Completează formularul de mai jos și noi te vom contacta în cel mai scurt timp pentru a stabili o întalnire.