Dezvoltarea Tehnologiilor Digitale Avansate

Granturi IMM de 500.000 - 3 milioane EUR pentru firme non-IT și IT, în parteneriat

Care este obiectivul investiției?

Sprijinirea IMM-urilor în dezvoltarea și implementarea de tehnologiilor digitale avansate, respectiv:  inteligența artificială, datele și cloud computingul, tehnologia blockchain, calculul de înaltă performanță și cuantică, internetul obiectelor, securitatea cibernetică

Solicitanții:

 • au calitatea de (IMM-uri);
 • sunt înființate cel târziu la data de 31.12.2021;
 • nu au avut activitatea întreruptă/suspendată în anul 2022;
 • au înregistrat profit din exploatare (>0) în anul 2022;
 • nu intră în categoria de “întreprinderi aflate în dificultate”, în anul 2022
 • nu desfășoară activități în domeniile exceptate prin ghid.
 

Principalul obiectiv al acestui program de finanțare este de a facilita accesul IMM-urilor la tehnologiile digitale avansate, esențiale pentru creșterea competitivității pe piața internă și internațională. Printre tehnologiile vizate se numără inteligența artificială, cloud computing-ul, tehnologia blockchain, calculul de înaltă performanță și cel cuantic, internetul obiectelor (IoT), precum și securitatea cibernetică. Acest demers strategic este menit să stimuleze capacitatea inovativă și să încurajeze transformarea digitală a IMM-urilor din România.

Având în vedere necesitățile emergente ale sectorului tehnologic, programul își propune semnarea a 108 contracte de finanțare, fiecare contract având ca scop integrarea tehnologiilor digitale avansate în activitatea curentă a întreprinderilor. Acest număr de contracte reflectă angajamentul guvernamental față de progresul tehnologic și susținerea consistentă a inițiativelor private în acest sector.

Parteneriat Firme Non-IT și IT

Constituirea Parteneriatului

Parteneriatul în cadrul acestui proiect reprezintă o colaborare strategică între liderul de parteneriat – o întreprindere cu activitate non-IT – și un partener – o întreprindere activă în domeniul IT. Este vital ca liderul de parteneriat să prezinte un memoriu justificativ care să explice selecția partenerului pe baza capacității tehnice și economice, experienței în domeniul IT, precum și relevanța contribuției partenerului în cadrul procesului tehnologic al liderului. Prin Acordul de Parteneriat, ce va fi anexat la cererea de finanțare, se va oficializa angajamentul ambelor părți în realizarea obiectivelor proiectului.

Valoarea Asistenței Financiare și Ajutorul de Minimis

Ajutorul de stat se va acorda conform prevederilor art. 25 din Regulamentul (UE) nr. 651/2014, urmând ca valoarea asistenței financiare nerambursabile să fie determinată în funcție de categoria în care se încadrează liderul de parteneriat, independent de categoria de IMM în care se încadrează partenerul. Plafonul maxim al ajutorului de minimis care poate fi acordat este de 300.000 de euro, echivalent în lei la cursul de schimb valabil la data semnării contractului de finanțare.

360design - Partenerul IT pentru Digitalizarea IMM-urilor

voucher digital

Aplici pentru Digitalizare IMM și ai nevoie de un Partener IT pentru proiectul tău?

Serviciile Noastre Exemplare Includ:

 

 • Analiză pentru identificarea solițiilor tehnice
 • Audit tehnic IT
 • Website nou profesional
 • Magazin online
 • Promovare servicii și produse
 • Software personalizat
 • CRM/ERP
 • servicii de consultanță/analiză pentru identificarea soluțiilor tehnice de care are nevoie IMM-ul tău;
 • realizarea rețelei LAN/WiFi;
 • dezvoltare și/sau adaptare aplicații/licențe software, configurare și implementare baze de date, migrarea și integrarea diverselor structuri de date existente, pentru gestiune financiară, gestiunea furnizorilor, resurse umane, logistică, cheltuieli pentru implementarea RPA (Robotic Process Automation), ERP (Enterprise Resource Planning), CRM (Customer Relationship Mangement), pentru sisteme IoT (Internet of Things) și AI (Artificial Intelligence), tehnologii blockchain, soluții E-Commerce etc. și integrarea acestora in BTP (Business Technology Platform);
 • realizare website de prezentare a companiei;
 • achiziționarea unui nume de domeniu nou;
 • servicii de tip Cloud Computing;

Consultanță accesare fonduri Digitalizare IMM

Apelează la consultanță specializată pentru accesarea diferitelor programe de finanțare nerambursabilă. Alege un serviciul complet – Consultanță specializată + Pachet digital.

Serviciile de consultanță includ: identificarea surselor de finanțare; analiza eligibilității solicitanților; întocmirea dosarelor de cerere de finanțare; asistență în selecționarea furnizorilor; asistență în implementarea proiectului pe toată perioada de desfășurare.

Inițiază un Parteneriat Strategic cu 360design

Dacă reprezinți o întreprindere cu activități în afara sectorului IT și ești în căutarea unui partener competent în tehnologie pentru a naviga cu succes procesul de obținere a fondurilor nerambursabile pentru digitalizare, echipa noastră este pregătită să îți ofere expertiza necesară. 

Contactează-ne acum pentru a face împreună toate demersurile necesare implementării ideii tale. Analizăm informațiile și te ajutăm să identifici soluțiile tehnice necesare realizării viziunii tale.

De peste 14 ani, 360 Design este expert în soluții digitale & custom software, ERP, CRM și BI, cu implementări în peste 250 de companii, atât la nivel național, cât și internațional.

Sună-ne, scrie-ne sau bate direct la ușă

Suntem curioși să ne cunoaștem și să legăm un parteneriat de succes

Contactează-ne astăzi pentru a consolida un parteneriat care va deschide calea spre inovare și excelență digitală în cadrul afacerii tale.

Programează o întâlnire cu echipa

Completează formularul de mai jos și noi te vom contacta în cel mai scurt timp pentru a stabili o întalnire.