Întâlniri în realitatea virtuală

Întâlniri în realitatea virtuală

În cadrul expoziţiei din Tokyo, din acest an, aplicaţia “Social” dedicată unui anumit tip de întâlniri în realitatea virtuală a făcut furori. După ce am fost încet, încet familiarizaţi cu idea de a putea oricând să ne conectăm cu prietenii pe facebook sau de a ne lăsa copii să interacţioneze în lumile virtuale Nickelodeon, a venit rândul întâlnirilor să fie generos găzduite de realitatea virtuală.

“Social” pare a fi aplicaţia ce ne va permite să ne conectăm la un nivel de confort ce se aseamănă ireal de mult cu realitatea.

Felul în care vom “simţi” prezenţa interlocutorului este unic. Te face să te simţi că şi când ai fi fost teleportat altundeva. Demonstraţia făcută în cadrul expoziţiei din Tokyo a folosit experienţă emoţionantă a unei prime întâlniri cu o “iubita”. Astfel, la câţiva metri distanţă de cei care au experimentat imersiunea în realitatea virtuală oferită de aplicaţie, o tânăra fată  îngenunchea pe un covor pufos, suflând baloane de săpun şi şoptind cuvinte suave.Experienţă era capturată de o cameră 3D care furniza apoi imaginile necesare recreării realităţii virtuale în casca VR a participanţilor la demo.

Poziţionarea camerei  3D împreună cu prezenţa unui microfon binaural ce realiza o înregistrare stereo – creau împreună senzaţia că tânăra se află în imediata apropiere, că îţi şopteşte în ureche.

Întâlniri în realitatea virtuală

Dincolo de această alegere a echipei de a-şi prezenta aplicaţia ca o unealtă de interacţiune dedicată întâlnirilor amoroase, putem cu uşurinţă să ne imaginăm o întâlnire de afaceri în care comunicarea este facilitată de o interacţiune în realitatea virtuală creată de “Social”.

În loc să dai o mulţime de bani pe un bilet de avion care să te pună faţă în faţă cu nişte eventuali parteneri aflaţi pe celălalt continent, imaginează-ţi varianta comodă! O cabină de realitate virtuală la care să ai acces atunci când ai nevoie. O conexiune simplă şi eficientă. Fără combustibil folosit inutil şi fără timp pierdut pentru o scurtă întâlnire de afaceri.

Iată viitorul promis de realitatea virtuală!

Imaginaţi-vă o întâlnire de relaţii cu clienţii în care puteţi să interacţionaţi faţă în faţă cu clientul, pentru a-i prezenta o nouă ofertă sau pentru a rezolva o plângere făcută de acesta. Poate fi mult mai simplu decât la telefon. Cu siguranţă mult mai interactiv, nu?

Întâlnirile ce au loc în realitatea virtuală sunt mai pline de sens şi de emoţii reale pentru că implică şi comunicarea non-verbală care la telefon este aproape în totalitate imposibil de redat. Atunci când coordonezi o echipă la distanţă, spre exemplu, elementele de comunicare folosite trebuie să fie cât mai diverse. Succesul tău în motivarea membrilor echipei poate marca reuşită unui proiect. Comunicarea este cheia. Iar realitatea virtuală din noua aplicaţie “Social” pare să fi găsit o soluţie unică pentru a facilita această comunicare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *